Lámpaláz

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.

Ha előrenézek, elvakít a sok égő, pont ahogy most is a folyosón, kis lyukat égetnek a szaruhártyámba, mint amikor a cigarettáról leporló hamu a viaszosvászonra esik, apró barna lyuk, nem teljesen kerek, bárhova nézek, követi a tekintetem. Kitakarja a világnak egy kis darabját, bár ez nem lenne baj, de pont rossz darabját, azt, ami engem érdekel. Most például a verssorokat, elfedi bennük a szavakat, mindig a soron következőt, pedig a vers nem a falon van, nem a folyosó vagy a művház nagytermének falán, hanem bennem, bent a fejemben, ezt egész biztosan tudom.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2023