A menekülésről

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.

Közelről látta gondolatban, ahogy végigcsúszik fogsorán a borotva, aztán végre kirázta a hideg, fogkrémet nyomott a fogkefére. Átesik ezen minden reggel, a borzongás józanítja ki. Amikor borult égre kel, és félsötét a szoba, különösen szüksége van erre; a nap a nappal indul, a keserves láthatóság óráihoz fény kell, a homályban még félúton van álmai és nappalai között. Most az éjjeli vihar maradékai nehézkedtek az égen, sokáig tartott belerázódni. Reggelinél néha megcsikorgatta fogát, egymásnak szorította alsó és felső fogsorát, aztán lesietett a trolihoz, a gesztenyefák fehér fürtjei csapzottan lógtak, levert virágokon taposott végig a megállóba menet.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2023