A megváltó iránti vágyat a politika teremtette meg

Beszélgetés Floris Vermeulen holland politológussal

INTERJÚ - LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.

November végén előrehozott választásokat tartanak Hollandiában, mert a kormányzó koalíció szétesett. Az alábbi beszélgetésben Floris Vermeulen politológus, az Amszterdami Egyetem (UvA) tanára mondja el, milyen változásokat hozhatnak a választások, mivel jár a rendkívül arányos képviseleti rendszer, miért egyre nehezebb koalíciót létrehozni, és miért sikeresek – egy ideig – a semmiből felbukkanó új pártok.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 26. szám, 2022. július 1.
LXV. évfolyam, 37. szám, 2021. szeptember 17.
LXV. évfolyam, 23. szám, 2021. június 11.
Élet és Irodalom 2023