Zsidó mályva
FEUILLETON - LXVII. évfolyam, 44. szám, 2023. november 3.További nagyszerű tulajdonsága a zsidó mályvának, hogy megszárítva és porrá őrölve sokáig eltartható. Használata révén főzelék állagú, vitaminokban, létfontosságú nyomelemekben és minden egyéb földi jóban gazdag étekhez jutunk, amely nemcsak szólóban, hanem – a tunéziai konyhán legalábbis – különféle húsételek tartalmas és roppant aromás mártásaként is megjelenik az asztalon. Főzési ideje több óra, színe közben sötétbarnára, sőt feketére változhat. Íze valahol a sóska és a spenót között mozog, mármint a vegetális jegyek síkján, a belefőzött húsfélék üdvös hatásának köszönhetően viszont animális jegyek sokaságával gazdagodik. Egyetlen hibája, hogy ennek a sűrű, tartalmas, ragacsos mártásnak meglehetősen ronda színe van, s ez a körülmény a messze földről érkező vándort el szokta borzasztani. Honfitársainkat kiváltképp, mi a tűzpiroshoz szocializálódtunk, tehát ami ennek a követelménynek nem felel meg, az minálunk sokra nem viszi. Kivétel a túrós csusza, de gyanítható, hogy annak is meg vannak számlálva a napjai.
Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.
Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.