Kedves Billerné!

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 41. szám, 2023. október 13.

Parti Nagy Lajos 70 – Tematikus próza-összeállítás

A hetven az hetven, az hetven, az hetven, és ha luftod és laufod is van, akkor adódhat az a szerencse, hogy a szerkesztőségi postából tudsz válogatni, ahová momentán érkezett néhány levél, bizonyos Parti Nagy-szöveguniverzumba címezve. Konkrétan egyes fiktív hősöknek, nagy szeretettel. Komoly tisztesség, hogy közreadhatjuk e leveleket, remélhetőleg így a címzettek is megkapják. Addig meg, Isten éltesse az univerzum gazdáját, ha már kerek. 

Parázslik-e még a vatta? Vagyis nem, mégsem ezt akartam kérdezni. Most nyár van, vagyis ősz, de úgy, hogy tulajdonképpen nyár. Kihajolok az ablakon, és nem lök vissza a szél. Magamat kell behúznom végül, mint egy ernyedt zászlót. Hány éve is már? Ugyan mit számít, vagy ha mégis, honnantól számoljuk? Eszembe jut olykor a férje, vajon hol morzsolgatja mostanában a csikkeket? Ez már nem az az ország, vagyis hogy éppen az, és ez a baj. Eltelt az idő, és nem vált azzá, amivé válhatott volna. Úgy lett rosszabb, hogy ugyanaz maradt. Nehezen gyűlik a dohány. Csak beszél maga elé az ember, s nem unatkozik. Vagyis dehogynem. Kannásbor van még?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
LXVII. évfolyam, 22. szám, 2023. június 2.
LXVI. évfolyam, 51–52. szám, 2022. december 22.
Élet és Irodalom 2023