Hazám

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVII. évfolyam, 40. szám, 2023. október 6.

Hogy mi történik majd, miután leszáll az este, és kitessékelik a büféből, hogy hazamegy-e, amikor elfogy a szőlő, azt Imrének már nem volt ideje végiggondolni. A metró befutott a végállomásra, leszállt és megállt a forgalmi ügyelet előtt, onnan figyelte, ahogy a vezető szedelőzködik, bezárja maga mögött a vezetőfülkét, majd átsétál a szerelvény ellenkező végébe. Akár vissza is szállhatnék, gondolta Imre. Elmehetnék a másik végállomásig, de mire jutnék vele? Ott is ugyanezek a panelházak várnak, és ugyanilyen édes aprósütemények sülnek a látványpékségben. Válthatnék egy másik metróvonalra, de nincs menekvés. A csabagyöngye, az Budán is csabagyöngye, és még az is elképzelhető, hogy Őrmezőn van egy lépcsőház, amit nyit a fejembe vésett kapukód, és Békásmegyeren találnék zárat, amibe beleillik a kulcsom.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.
LXVII. évfolyam, 44. szám, 2023. november 3.
Élet és Irodalom 2024