Megint vasárnap

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 39. szám, 2023. szeptember 29.

Zoltán, nyolc euró ötven cent, hallod?

Jó, és akkor most mit csináljak?

Hogyhogy mit csinálj, összesen nyolc euró ötven centünk van, figyelj már!

A lakbért is két hónapja nem fizetjük. Jól van, Sára, akkor hazamegyünk, csak ne vágj ilyen elkeseredett képet. Nehezen szokták meg az eurót, hogy egy euró nem tíz forint, és nem is száz, hogy nem aprópénz. Mire megértették, a megtakarításaik végére értek. Hova haza, Magyarországra? Igen, hova máshova. Erre ez a válaszod, mert te aztán hazaköltöznél. Sára idegesen a kanapéra dobja magát, rágyújt. Én nem megyek haza. Nem megy haza Magyarországra, Budapestre, a Dohány utcába. Ha egyszer véletlenül mégis hazamenne, Budán keresne lakást. Lisszabon után képtelen lenne Pesten élni. Hiányozna a zöld.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXV. évfolyam, 30. szám, 2021. július 30.
LXI. évfolyam, 35. szám, 2017. szeptember 1.
LXI. évfolyam, 35. szám, 2017. szeptember 1.
Élet és Irodalom 2023