ÚJABB ÖRÖM

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 39. szám, 2023. szeptember 29.

Ezt írtam Wellness-történelem címen 2016. február 8-án: „Szakmai továbbképzés történelem szakos tanárok számára: »Magyarország 20. századi története az új külföldi és hazai kutatások, valamint szakmunkák tükrében.« A meghirdető a Prekog Alfa Szolgáltató és Tanácsadó Kft. A háromnapos képzés díja ötven-százezer forint. Ezenfelül az utazási és szállásköltség.

A téma izgalmas. A helyszín kellemes: Tállai András Mezőkövesdjén a Balneo Hotel Zsori Thermál & Wellness.

Megnyugtató, hogy a sok új ismerettől elpilledve a meleg vízben lubickolhatnak a tanárok.”

Az írás nem jelent meg, az ÉS főszerkesztője nem látott ebben semmi rosszat. Lehet, gondoltam, akkor én vagyok túlzottan rosszhiszemű.

A hét egyik híre: „Schmidt Máriáék négycsillagos wellness hotelekben képzik tovább a történelemtanárokat. 65 ezres catering mellett tartanak 160 ezer forintos képzést. Online a tananyag, de személyes részvétel kötelező. Két négycsillagos szállodában képzik őket. Összesen két képzés lesz, mindkettő októberben, azonban két különböző helyszínen: az egyik a mezőkövesdi Balneo Hotel Zsoriban, ezt a szállodát a VálaszOn­line Tiborcz István köréhez sorolta, a másik pedig Ráckevén, a Duna Relax Hotelben, amely Klemm Balázs, a magyar turisztika egyik legbefolyásosabb emberének érdekeltsége.

A képzéseket állami forrásból finanszírozzák: a közbeszerzést rá a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Alapítvány (KKTTKK) írta ki rá, azt pedig a Prekog Alfa Kft. nyerte meg. A forrás egyenesen a Miniszterelnökségen keresztül érkezik. Az alapítvány pedig az RTL-lel közölte, hogy a történelemtanárok képzésének címe »Digitális tananyagok és használatuk pedagógiai módszertani lehetőségei a XXI. századi történelem tanításában« lesz.

A Prekog Alfa legalább 500 fő részére készíti elő a képzést, a munkafolyamatra fejenként 160 ezer forintos ajánlatot adtak. A képzési helyszíneket, a szállást, a technikai-oktatási kellékeket, valamint a kiegészítő szolgáltatásokat ők biztosítják, ajánlatuk szerint ez összesítve és képzésként nettó 285 ezer forintot jelent.”

(Részletesen: Magyar Narancs, 2023. szeptember 25.)

Nincs új a nap alatt.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.
LXVII. évfolyam, 47. szám, 2023. november 24.
LXVII. évfolyam, 45. szám, 2023. november 10.
Élet és Irodalom 2023