FLEX WAIST

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 39. szám, 2023. szeptember 29.

Ahogy telnek az évek, a derékbőségem is egyre növekszik, és egy nadrág beszerzése bonyolult procedúrává vált. Nejem szerint a Flex Waist nadrágok idomulnak legjobban domborodó pocakomhoz, és ezért hétfőn, szeptember 18-án felkerestem a San Francisco kellős közepén található Macy’s áruházat, amelynek ötödik emeletén kapható a hőn áhított rugalmas derékbőségű nadrág.

Még az áruház bejáratáig sem jutottam el, ugyanis a környéket lezárták. Tüntetés volt.

Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök látogatott el a közeli Szilícium-völgybe, ahol Elon Muskkal tárgyalt. Netanjahu nem népszerű Kaliforniában, és ha ehhez még hozzáadjuk a szupernépszerűtlen Muskot, akkor olyan keveréket kapunk, amelyre a helyi polgárok csak tüntetéssel válaszolhattak.

Sokaknál már az is kiverte a biztosítékot, amikor Musk megvette a Twittert, és visszaadta Trump elnök korábban felfüggesztett fiókját. Aztán az X-re keresztelt Twitter San Franciscó-i központjának tetejére egy óriási világító X-et installált az arrogáns milliárdos. Az valósággal elvakította a környéket. Akkora volt a felháborodás, hogy a városi tanács kötelezte Muskot, hogy szereltesse le az instrumentet.

A Netanjahu elleni tüntetés kellős közepén találom magam. A színpadról skandálják a jelszavakat, és azokat a tömeg lelkesen üvölti vissza. „Netanyahu, Orban; Israel won’t be Hungary!” (Netanjahu, Orbán; Izraelből nem lesz Magyarország), adja ki az utasítást a vezérskandáló, és sok ezer torok válaszol. San Francisco egész belvárosa zeng.

Ekkor már a nadrágról teljesen megfeledkeztem. Együtt skandáltam a tömeggel.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 42. szám, 2023. október 20.
LXVII. évfolyam, 41. szám, 2023. október 13.
LXVII. évfolyam, 40. szám, 2023. október 6.
Élet és Irodalom 2023