Az építészek felelőssége

„Az autonómia kísértése”

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 39. szám, 2023. szeptember 29.

(Demonstráló építészet – Keszthely 1981. Kiállítás Nagy Bálint, Konrád György és Rajk László emlékére. Art Department. Megtekinthető november végéig.)

Amikor 1982–1983 során többen előkészítettük, rajzoltuk, színeztük és festettük Rajk Júlia Hankóczy utcai üres lakásában a keszthelyi pályadíjat nem nyert, de nemzetközi hírt szerzett terveket a lille-i bemutatóra, nem tapasztaltunk semmi kétséget, szorongást vagy félelmet a rajzoló barátok között, bár minden este és éjszaka ott állt az utcalámpa éles fénycsóvája alatt egy-egy rendőrautó, benne egy hölgy és egy úr. Ezt a fénycsóvát alkalmazta aztán Rajk Laci egy életen át a saját jelképeként több munkáján is.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 31. szám, 2023. augusztus 4.
LXVII. évfolyam, 21. szám, 2023. május 26.
LXV. évfolyam, 48. szám, 2021. december 3.
Élet és Irodalom 2023