Mamahotel

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 39. szám, 2023. szeptember 29.

Egyszer minden véget ér, dúdolja anyám a taxiban, a lehúzott ablakon bevág a szél, a nyár utoljára forró, utoljára izzanak fel a budai háztetők, amiket annyiszor megcsodáltunk a Türbe mellől, utoljára látjuk együtt a Dunát.

Elég későn, harminc éves korom után költöztem el szüleimtől. Ha csak lustaságomat okolhatnám ezért, sosem szorult volna össze a gyomrom, amikor később, meglehetős rendszerességgel meglátogattam a szüleim. Anya miatt mentem főleg, be kell vallanom. Apámtól tartottam, hiába szeretett és szerettem, minden vitánk ellenére is. Semmi nem tetszett neki, amit tettem, mondtam vagy írtam. Mindig azt mondta, foglalkozz másokkal, ne magaddal, tanulj tőlük.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 44. szám, 2022. november 4.
LXVI. évfolyam, 12. szám, 2022. március 25.
LXV. évfolyam, 21. szám, 2021. május 28.
Élet és Irodalom 2023