Barnabás anyja

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.

Miki az utca elején parkolja le a Suzukit. A telefonját nézi, Barnabásnak már hívnia kellett volna. A gimiben legjobb barátok voltak, aztán húsz évig semmi, pár éve találkoztak, most újra rendszeresen. Menj már közelebb, mondja az öccse. Majd sétálunk. Ebben a hőségben? Az utca két oldalán a kapubejárók közötti területeken végig autók állnak, a szélvédőkön az ablaktörlő lapát mögé csúsztatott A4-es papírlapok. Látod, mutat körbe Miki, nincs hely. Hunyorogva ballagnak a szederfák árnyékában. Miki öccse egy kopott Audi motorháza fölé hajol. Gépjárművét megvásárolnám, betűzi, ezt kézzel írták? A papírlap vékony, mintha spirálfüzetből tépték volna ki, a betűk formásak, vastagok, világoskék tinta. Kihúzza az ablaktörlő alól, közel tartja a szeméhez. Nyomtatott, mondja. Szándékosan olyan, hogy kézírásnak tűnjön. Filctoll. Kihúz egy másikat, a lapokat egymásra fekteti, a fény felé fordítja. Egybevág, mestermunka. De ki a fasz adná el így a kocsiját?

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 4. szám, 2023. január 27.
LXVI. évfolyam, 23. szám, 2022. június 10.
LXVI. évfolyam, 4. szám, 2022. január 28.
Élet és Irodalom 2023