EMBERHÚS

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.

Zolcer János író, televíziós producer, a Gorbacsov titkai című könyv szerzője Kaliforniában rendez könyvbemutatót. Az a Berkeley városában található Orly Múzeumban lesz szeptember 22-én. Elővételben 20 dollár a jegy, az ajtónál 25 dollár, a könyv angol változata az Amazonon 35 dollárért vehető meg. Egy kicsit borsos az ár, de hát a színvonalas kultúrát meg kell fizetni.

Én korábban nem hallottam Zolcerről, de megtudom, hogy ismerte az idősebb Bush elnököt is. Két hetet töltött vele, és éjfélig beszélgettek. A Blikknek 2014-ben elmondta, hogy az idősebb Bush azt mesélte neki, a második világháborúban pilóta volt, társaival a tengerbe zuhantak, és halott társuk teteméből ettek.

1944. szeptember 2-án Bush repülőgépét a Csendes-óceán felett a japánok valóban lelőtték. 58 bevetése volt, és ez volt az egyetlen eset, amikor lezuhant, de hamarosan az USS Finback tengeralattjáró „kihalászta”. A teljes akciót filmre vették, és a filmklipet Bush elnökválasztási kampánya során milliók látták. Mikor volt ideje emberhúst enni? És egyáltalán kit ehetett meg a néhai amerikai elnök? – morfondírozok.

A Blikk szerint Zolcer „hús-vér emberként” mutatja be a politikusokat. Az amerikai elnököt pedig emberhúsevőként!

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 35. szám, 2023. szeptember 1.
LXVII. évfolyam, 34. szám, 2023. augusztus 25.
LXVII. évfolyam, 31. szám, 2023. augusztus 4.
Élet és Irodalom 2023