Gemulka elvtárs medencéje

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.

Abban sem volt semmi meglepő, hogy Gemulka elvtársat az úszómedencében érte a végzete, azt suttogták, hogy négyes találata volt a lottón, és innét a ház és a többi, és köztudomású, hogy az efféle szerencse bajjal jár, ha pedig úszómedencéje van valakinek, akkor szinte törvényszerű, hogy abban tölti az utolsó perceit, sőt, úgy dukál, hogy ez a luxusingatlan összefüggésbe kerüljön a tragikus elmúlással, hiszen tulajdonlása olyannyira eltérést mutat a dolgozó tömegek átlagos életszínvonalától, legalábbis egy vidéki kisvárosban, hogy azt valaminek, ha a szocialista etika tehetetlennek bizonyult is, akkor legalább a sorsnak vissza kellett térítenie az illő helyére.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 26. szám, 2022. július 1.
LXV. évfolyam, 5. szám, 2021. február 5.
LXIII. évfolyam, 42. szám, 2019. október 18.
Élet és Irodalom 2023