MI A GOND?

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 37. szám, 2023. szeptember 15.

Győrújfalu jó ideje kedvelt célpontja azoknak a fiataloknak, akik ki akarnak költözni a nagyvárosból. A csábító közelség miatt komplett lakónegyed épült az elmúlt években. Az egészségügyi ellátás, mivel sok a gyerek, a legfontosabb szempont volt a számukra. Egy háziorvos és egy gyerekorvos látott el több települést (a körzetükhöz tartozott még Győrzámoly, Győrladamér, Dunaszeg), csak közben a taj-kártyák gyűlni kezdtek, az ellátandó betegek száma a kezdeti 850 helyett ma meghaladja a 2300-at. Most távozik a háziorvos után a gyerekorvos is, heti két órában Győrből jön majd a helyettesítő, mert jelentkezőt nem találnak.

De nem mindenhol ilyen rossz a helyzet. Nem épül ugyan új jégpálya Felcsúton, mert a kivitelezésre kiírt pályázat eredménytelen lett, de télen már hónapokig működött egy, igaz, közbeszerzés nélkül készült. A „Víztározó turisztikai célú fejlesztése Felcsúton” projekt keretében a turisztikai beruházás kivitelezője, a Fe­jér- B.Á.L. Zrt. felajánlást tett, hogy egy teljes mobil korcsolyapályát biztosít a falu részére, ha az önkormányzat vállalja a fenntartását.

A fiatal szülőknek érdemes lesz érdeklődniük ezek szerint országgyűlési képviselőjüknél: melyik miniszter alatt és mikorra tervezik az egészségügy és a turisztika összevonását.

A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 38. szám, 2023. szeptember 22.
LXVII. évfolyam, 30. szám, 2023. július 28.
LXVII. évfolyam, 26. szám, 2023. június 30.
Élet és Irodalom 2023