AMERIKAI YOUHUU

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 35. szám, 2023. szeptember 1.

Amerikaiakat szerződtetett Németh Balázs, az atlétikai világbajnokságot szervező Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója. Igen, nem magyarok, hanem amerikaiak alakították Youhuut, az ősmagyar rackajuhot, a budapesti atlétikai világbajnokság kabalafiguráját.

Egy interjúban Németh elmondta, hogy ezt nem lehetett a véletlenre bízni, mert nincs elég magyar talentum az ilyesmire. Amerikából szerződtették a szakembereket.

Ami Youhuu profizmusát illeti, bennem kétségek merültek fel. Ugyanis a kabalaállat nemcsak bukfencezett és játszadozott, de jól megijesztette a bahamai sprintert, Antonique Strachant, aztán feneket is rugdosott, sőt, élő tévéműsorban egy hölgy fenekét is jól megpaskolta.

Ilyesmiért Amerikában már bíróság előtt állna. Bősz Anettnek, a Demokratikus Koalíció politikusának igaza volt, amikor megjegyezte, hogy Youhuu viselkedése nem méltó egy professzionális kabalaállathoz. Az szexuális zaklatás volt, ami bűncselekmény.

Németh persze gyorsan helyretette a dolgot, miszerint a fenékpaskolást csak azok kifogásolják, akik nem támogatják az atlétikai világbajnokságot! 

De azért, biztos, ami biztos, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója azt már nem árulta el, hogy pontosan melyik cégtől szerződtették a fenékpaskolót. Jobb a diszkréció. Még valakinek eszébe jut amerikai bíróság elé citálni Youhuut, és ott bizonyosan nem értékelnék a magyar racka fenékpaskolását.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 22. szám, 2024. május 31.
LXVIII. évfolyam, 21. szám, 2024. május 24.
LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
Élet és Irodalom 2024