KATARI CSALÁDMODELL

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 34. szám, 2023. augusztus 25.

Novák Katalin köztársasági elnök szép gesztusa volt, hogy újévi fogadásra hívta meg a diplomáciai testületek tagjait és családjait. David Pressman amerikai nagykövet is megjelent a férjével, Daniellel, és a találkozóról felejthetetlen fénykép készült.

Többen javasolták, hogy a fotó pályázhatna „Az év sajtófotója” címre, hiszen az állandó széles mosolygásra ítélt Novák alig tudta palástolni nemtetszését, míg a melegházas két amerikai férfi széles mosollyal pózolt Novák és férje mellett.

Novák, aki három gyerek édesanyja, gyakran hangoztatja hogy a nemzet alapja a család, és azt védeni kell.  Csak egy férfi és egy nő házasodhat össze és alapíthat családot.  Pressman nagykövet családja nem elégíti ki a „magyar családmodell” feltételeit.

Augusztus 21-én a katari emírt, Tamím bin Hamad ál-Száni sejket fogadta Novák a szokásos széles mosollyal a Sándor-palotában, és elfogadta annak meghívását.  Novák hamarosan Katarba utazik.

Remélem, lesz családi fotó is. Alig várom, hogy Novák és férje mellett felsorakozzon a 43 éves emír és annak három felesége, valamint tizenhárom gyermeke.   

Nem hinném, hogy a dúsgazdag emír támogatná az egy férfi egy nő házasságán alapuló „magyar családmodellt”, de azt biztosra veszem, hogy Dohában is láthatjuk majd Novák híres kincstári mosolyát a szokásos családi fotón. 

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 22. szám, 2024. május 31.
LXVIII. évfolyam, 21. szám, 2024. május 24.
LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
Élet és Irodalom 2024