Rémora

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 34. szám, 2023. augusztus 25.

Adatokat kellett táblázatokba bevinnie, meghatározott szempontok szerint. Zsolt lassú volt, és szenvedett a klimatizált műlevegőtől is, ám kint 37 fok volt, nem mert panaszkodni. Jobb oldali könyökszomszédjáról, Edelényiről nagyjából annyi derült ki, hogy szabadidejében Mikiegér szobrokat barkácsol hungarocellből. Edelényi próbálta áttölteni az ő fejébe az életbiztosítási matematika esszenciáját. Van ugye az úgynevezett néphalandósági táblázat, ami az egész lakosság átlagos halandósági viszonyait tartalmazza, amin belül bizonyos rétegek halandósága jelentősen eltér egymástól. Egy biztosító esetében nem lehet feltételezni, hogy ügyfeleik az átlagból kerülnek ki.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 47. szám, 2023. november 24.
LXV. évfolyam, 34. szám, 2021. augusztus 27.
LXV. évfolyam, 3. szám, 2021. január 22.
Élet és Irodalom 2024