Schrödinger gyermeke

(három és fél perc)

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 33. szám, 2023. augusztus 18.

Mozdulatlanul fekszem. Széttárt lábaim hideg fémkengyelben, talán jó ómen, hogy a győzelem jelét formázzák. Már ha innen nézzük. A vizsgálathoz a zoknit sosem veszem le. Méltóságom maradékát, mint utazáskor a készpénzt, ebbe rejtem. Az orvos combjaim közé ül, a lámpát egyenesen belém irányítja. Egymás szemébe csak az íróasztalnál nézünk, a vizsgálóasztalnál sohasem. A távolság illúzióját a rendelőszag és a mozdulatok kimért szakszerűsége hivatott kelteni. Értékelem az erőfeszítést, bár ez, a köztük lévő mindjárt mínusz tíz centis távolság fényében gyakorlatilag lehetetlen küldetés.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2024