LÓTERAPEUTA

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 31. szám, 2023. augusztus 4.

Mélyponton vannak a magyar–amerikai kapcsolatok. Nem jönnek manapság amerikai politikusok Budapestre, és hivatalos meghívást magyar kormánypolitikus nem remélhet. Pressman nagykövetet naponta támadja a mindent túlharsogó kormánymédia.

Ezért is volt meglepő, hogy a floridai városka, Daytona Beach afroamerikai polgármestere, Derrick Henry júniusban Budapestre látogatott.  A Hungarian Summit díszvendége volt, amelyet Pazaurek Piros, az Orbán-kormány lojális floridai tiszteletbeli konzulja rendezett Budapesten. Pazaurek asszonyról azt kell tudni, hogy ő a néhai Pazaurek Dezső lánya, azé a mókamesteré, aki a dunaszekcsői tamagocsitemetőt kitalálta.  Férje munkája révén került Floridába.

A semmitmondó rendezvény PR-alkalom volt arra, hogy kormánypolitikusok amerikaikkal fotózkodjanak.  Lám, az Orbán-kormány remek kapcsolatokat ápol a „normális” Amerikával, olyanokkal, akiket nem fertőzött meg a genderőrület, és nem támogatják „guruló dollárokkal” Karácsony Gergelyt és társait.  Az amerikai vendégeket vacsoráztatták, dunai hajózáson vettek részt, Győrbe is elvitték őket, ügyelve arra, hogy ellenzéki politikusokkal ne találkozzanak. Henry polgármester Jakab Istvánnal, az Ország-
gyűlés alelnökével parolázott.

Fontos témákat vitatott meg a Summit. Az egyik sztárelőadó Oroszlán Szonja volt, aki tizenöt évnyi hazai színészi karrier után azért ment ki Amerikába, hogy ott lóterápiás képzést kapjon. Lóterápiában verhetetlen Amerika, és a kapcsolatokat ezen a téren is fejleszteni kell.

Henry polgármester jól érezte magát, de nagy meglepetésemre a Home-
town News Volusia portálon nem fideszes vendéglátóit méltatta, vagy a lóterápia fontosságáról számolt be, hanem kiemelte Budapest kiváló városvezetését.  Különösen a város tisztasága tetszett neki, és el is határozta, hogy Karácsony Gergely főpolgármestertől fog tanácsokat kérni városvezetési kérdésekben.

Stílusosan fogalmazva nekem úgy tűnt, hogy lóvá tette fideszes vendéglátóit.   

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVIII. évfolyam, 3. szám, 2024. január 19.
Élet és Irodalom 2024