Infinity

PRÓZA - TÁRCATÁR - LXVII. évfolyam, 28. szám, 2023. július 14.

Nem hasonlít senkire. Lábai farönkök, lábfeje enyhén szétvetve, karja szorosan a törzse mellett. Mindez jól kivehető a fehér lepedő alatt, amit a fejrészen magasba bök a túl nagy orr. Bárki lehet, gondolja Márta. A halottak orra mindig megnő. Talán nem is idevalósi. Ha legalább egy láb kikandikálna a lepedő alól! Kitaposott papucs lenne rajta, mint Imrén, rózsaszín mamusz, mint Dórikán a másodikról, vagy makkos cipő, mint a maffiózó Vilmoson. De nem látszik se láb, se cipő. A lepedő mellett egy kilapult Happy Days gyümölcsleves doboz.

Dórika él, mamuszban toporog a holttest mellett, kövér macskája ott pöffeszkedik a karján. Vilmos fekete terepjárója az utca túloldalán parkol. Márta a házfal árnyékába teszi a kosarát. Ha nem alkuszik a befőzni való barackra, korábban visszaért volna a piacról. Csak négyszázat engedett Pista, és azalatt itt meghalt valaki. Senki sem tudja, mi történt. Még Rózsa, a Zuzu ábécé eladója látott a legtöbbet. Bár a boltban üvöltött a tévé, arra azért felfigyelt, hogy érkezett a ház elé egy rohamkocsi. Én is csak a mentősök hátát láttam, meséli kipirulva, körbeállták, ügyködtek rajta, de hiába. Végül letakarták.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 51–52. szám, 2023. december 21.
LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.
LXVII. évfolyam, 44. szám, 2023. november 3.
Élet és Irodalom 2024