Valaki van a szobában

MŰBÍRÁLAT - ZENE - LXVII. évfolyam, 28. szám, 2023. július 14.

(Beethoven: The Symphonies – Gold-Deutsche Grammophon, 2023)

Alapjában véve semmi sem kiszámítható. Ha elkezdődik egy szimfónia valami robbanékony első tétellel, és az ember azt képzeli, hogy na, korunk szelleme beszivárgott, mindent meg kell tenni az unalom ellen, akkor esetleg a második tételre olyan ellágyulás jön, olyan dús vibrátóval rezegnek a szív húrjai, hogy rögtön száz évet ugrunk vissza az időben, amikor Beethoven az első romantikus volt, és nem az utolsó klasszikus. Nincs másik ilyen Beethoven-ciklus, ami önmagában megmagyarázza, miért is volt és van szükség rá. Mert más.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 24. szám, 2024. június 14.
LXVIII. évfolyam, 23. szám, 2024. június 7.
LXVIII. évfolyam, 22. szám, 2024. május 31.
Élet és Irodalom 2024