A mi házunk, a mi várunk

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 27. szám, 2023. július 7.

Pohánszkiék egy életre választottak új otthont, részletesen megtervezték hát, hogyan újítsák fel. A vályogtégla nagyon jó nyáron, mert tartja a hűvösséget. Nagyon jó télen, mert tartja a meleget. De a nedvességet nem bírja. Ezért Pohánszki András lépésenként haladva gödröket vájt a fal alá, melyeket betonnal töltött ki. Hogy pászintos legyen az alap és a falazat illeszkedése, cserepet dugott közéjük. Kiváló fundamentumot varázsolt utólag a ház alá.

Pohánszkiné Böbe gyökérkefével tisztította meg a tetőtér fapadozatát, majd két réteg lakkal kente be az erezetüket és színüket visszakapott deszkákat. Az apa leverte a repedező, hólyagzó vakolatot, és újat tett föl. Ezt a két lány (a gimnazista Pirkó és a nyolcadikos Jázmin) segítségével kőporos mésszel bepucolta.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 12. szám, 2023. március 24.
LXVI. évfolyam, 45. szám, 2022. november 11.
LXVI. évfolyam, 35. szám, 2022. szeptember 2.
Élet és Irodalom 2023