Ukrajna és a haditechnika fetisizmusa

Interjú Wagner Péter biztonságpolitikai szakértővel

INTERJÚ - LXVII. évfolyam, 27. szám, 2023. július 7.

Bár a totális orosz támadást követően Ukrajnát gyorsan felfegyverezték, korántsem csak ez áll Kijiv harctéri sikerei mögött. Legalább annyira a szemléletében és gondolkodásmódjában megújult hadvezetés és hadsereg. Erről, valamint a Leopard és Abrams harckocsikról, az érkező F–16-os vadászgépekről kérdeztük Wagner Péter biztonságpolitikai szakértőt, a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatóját, a Károli Gáspár Református Egyetem oktatóját.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 22. szám, 2024. május 31.
LXVIII. évfolyam, 19. szám, 2024. május 10.
LXVIII. évfolyam, 5. szám, 2024. február 2.
Élet és Irodalom 2024