Jelszavaink valának: nosztalgia és fomo

KÖNYVKRITIKA - LXVII. évfolyam, 26. szám, 2023. június 30.

► Kemény Zsófi: Most vagyok soha. Jelenkor Kiadó, Budapest, 2023, 92 oldal, 2499 Ft

Kemény Zsófi nemcsak tematikusan, hanem poétikailag is emlékezeteset alkot. Sajátos és elég jól felismerhető az a képalkotási technikája, ami rendkívül asszociatív, sokszor az abszurditásra és részben a közhelyek, bevett nyelvi fordulatok kifordítására épít. Ez a legtöbb esetben nagyon jól kivitelezett szöveghelyeket eredményez (ilyenek a már emlegetett „jó sorok”), de néha sajnos kicsit szellemeskedővé válik, kioltják egymást az ötletek, általában ilyenkor lesznek túlírtak a versek is, mint a Hordozható piros minitévé és A próbariadó esetében.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 44. szám, 2022. november 4.
LXIV. évfolyam, 1. szám, 2020. január 3.
Élet és Irodalom 2024