FŐELŐADÓ

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 24. szám, 2023. június 16.

Novák Katalin államelnök azt írja a Facebook-oldalán, a patinás Neue Zürcher Zeitung interjút készített vele abból az alkalomból, hogy főelőadóként szólal fel a Svájci Gazdasági Fórumon.

Főelőadó?  Nem vagyok ugyan járatos az előadói hierarchiákban, de úgy gondolom, hogy a főelőadók megelőzik az egyszerű „mezei előadókat”.

A rendezvény angol nyelvű programja szerint a konferencia megnyitó, „keynote” beszédét Alain Berset, Svájc államelnöke tartotta.  Gondolom, ő is főelőadó.  Novák biztosan közvetlenül a svájci elnök után szólal majd fel – nyugtatgatom magam.

Nem egészen.  A pénzügyi/gazdasági fórumon majd tucatnyi előadó előzi meg Novákot, olyanok, mint Patrick Chappatte, a Neue Zürcher Zeitung karikaturistája, vagy Garry Kasparov egykori sakkvilágbajnok. Novák június 8-án, késő délután 5:40-kor kapott 25 percet, utolsóként szólalhatott fel. 

„Köszönöm a felkérést a szervezőknek!” – írta Novák.  Köszönheti is!  Családpolitikai programbeszédét azok nagylelkűen szuszakolták be a napi program végére.

Azért jobb lett volna, ha Novák nem nevezi ki magát „főelőadónak”.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVIII. évfolyam, 3. szám, 2024. január 19.
Élet és Irodalom 2024