Kilépnek a mai kínai nők

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 23. szám, 2023. június 9.

(Stepping out! Female identities in chi­nese contemporary art. A kiállítás június 25-ig látható a Museum der Moderne Salzburg mönchsbergi részlegén.)

Azért fogott össze a norvég Lillehammer művészeti múzeuma és Koppenhágából a dán Kunstforeigningen GL Strand, hogy negyedszázada először bemutasson ugyanennyi mai kínai női képzőművészt. Kilépés! – Női identitások a kortárs kínai művészetben címmel fiatal pályakezdőtől rangos mesterig terjed a korhatár, száznál több mű erejéig, amelyek közt grafika, festmény, fotó, film, plasztika, installáció és performansz egyaránt szerepel. A salzburgi modern művészeti múzeum mönchsbergi részlege ehhez illő tálalást nyújt két teljes emeletén.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 47. szám, 2023. november 24.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
LXVII. évfolyam, 45. szám, 2023. november 10.
Élet és Irodalom 2023