Barokkos túlzás

MŰBÍRÁLAT - ZENE - LXVII. évfolyam, 23. szám, 2023. június 9.

(Julija Lezsnyeva dalestje – Magyar Állami Operaház, június 4.)

Minden sok. Rendben van, ez barokk, lehet túlozni, de a túlzás is el van túlozva. Nemcsak énekben, de játékban is. Nekem már ez a nagy kakukkolás is sok, időnként azt várnám, hogy Lezsnyeva néha, de tényleg csak néha énekeljen el csak úgy magában egy hangot, minden izélés nélkül. Csak hogy lássuk-halljuk, mihez képest díszít. Ráadásul az éneklés kifürkészhetetlenségei mellett még játszik is, úgy elnéz a színház távoli sarkai felé, mintha hangokat hallana, szólna hozzá a szerző, csak így tovább, Julijám. Ő tudja, mit csinál, én egyszerre csodálom és szörnyülködök, rosszak az előérzeteim, hogy ha a Schumann-dalokat is így fogja énekelni, azt már nem lehet kidumálni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 21. szám, 2024. május 24.
LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
LXVIII. évfolyam, 19. szám, 2024. május 10.
Élet és Irodalom 2024