A háború gyermeke

Beszélgetés Behrouz Boochani iráni kurd íróval

INTERJÚ - LXVII. évfolyam, 21. szám, 2023. május 26.

Behrouz Boochani iráni kurd író, újságíró, jogvédő, filmproducer. 2013-tól 2017-ig az ausztrál hatóságok a pápua új-guineai Manus-szigeten az általuk létesített fogolytáborba deportálták, ahonnan senki nem tehette ki a lábát. A Nincs barátunk, csak a hegyek címmel írt könyve a börtönből kicsempészett, mobiltelefonon készült feljegyzéseiből íródott. A magyarul most megjelent művet a kurd író a budapesti Margó Fesztiválon mutatta be.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 29. szám, 2023. július 21.
LXVI. évfolyam, 42. szám, 2022. október 21.
LXV. évfolyam, 50. szám, 2021. december 17.
Élet és Irodalom 2024