Vérfagyasztó disztópia

KÖNYVKRITIKA - LXVII. évfolyam, 21. szám, 2023. május 26.

► Miklya Luzsányi Mónika: Vérvonal – Étienne könyve. Móra Könyvkiadó, Budapest, 2022, 344 oldal, 3999 Ft

Még a legszörnyűbb disztópiákban is felsejlik a remény, és a szereplők között található egy-két angyali karakter. Az irgalmas szamaritánus e történetben Horác, aki a Kapun kitetteket a barlangjába viszi, ahol esélyt kapnak a túlélésre. Vajon a szerző fejében megfordult Berzsenyi Horác című versének néhány sora? „Holnappal ne törődj”, „míg lehet, élj s örűlj”.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 12. szám, 2023. március 24.
LXVII. évfolyam, 7. szám, 2023. február 17.
LXVII. évfolyam, 2. szám, 2023. január 13.
Élet és Irodalom 2023