A figuratív amerikai

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 20. szám, 2023. május 19.

(Wayne Thiebaud, Fondation Beyeler, Basel – Riehen, megtekinthető május 21-ig, a berlini Hatje Cantz Verlag 160 oldalas, bőséges képanyaggal illusztrált katalógusának kíséretében.)

Noha az amerikai figuratív piktúra vezéralakjai közé tartozik – mint Edward Hopper vagy Georgia O’Keeffe, akiknek európai tárlatairól korábban magam is beszámoltam lapunkban –, és Amerikában éppolyan népszerű, mégis kontinensünkön a matuzsálemi kort megért Wayne Thiebeaud (1920–2021) úgyszólván ismeretlen, és ez a bázeli az első retrospektívája a német nyelvterületen.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 29. szám, 2024. július 19.
LXVIII. évfolyam, 28. szám, 2024. július 12.
LXVIII. évfolyam, 27. szám, 2024. július 5.
Élet és Irodalom 2024