BORT ISZIK

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 19. szám, 2023. május 12.

Horváth Tamás Mihály keszthelyi fideszes önkormányzati képviselő még áprilisban vezetés közben nem tudta bevenni a kanyart, ezért átsodródott a másik sávba, ahol nekiütközött egy szabályosan közlekedő autónak – értesült a 24.hu (május 5.). A balesetben a vétlen járművet vezető nő és utasa könnyebben megsérült. Miután a rendőrök megszondáztatták a vétkest, ittas állapotban elkövetett járművezetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendeltek el nyomozást, a jogosítványát pedig elvették.

A képviselő – azután, hogy megtudta, a hírportál miről akarja kérdezni – letette a telefont. Nem nyilatkozott a történtekről sem a helyi fideszes polgármester, sem elődje, aki ma a közlekedésért felelős államtitkár. Néma maradt a keszthelyi Fidesz-elnök és a párt etikai bizottságának elnöke is. Horváth Tamás Mihály egyébként tagja a Zala Vármegyei Közgyűlésnek, a városi Fidelitas elnöke és a Keszthelyi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum vezetője.

A történet diszkrét bája, hogy a karambolozó honatya nem sokkal a balesete előtt a biztonságos közlekedés fontosságára hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán.  A félreértések elkerülése végett: arról nincs hír, hogy Horváth Tamás Mihály kábítószer hatása alatt vezetett volna.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 9. szám, 2024. március 1.
LXVIII. évfolyam, 4. szám, 2024. január 26.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
Élet és Irodalom 2024