Coming out

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 19. szám, 2023. május 12.

Apámnak kék szeme van, mint a hideg óceáné, mikor az ég beborul felette. Az apjától örökölte, aki szőke, magas homlokú, sudár férfi volt. Vélhetően zsidó származású. Négyszer nősült. Csendes embernek képzelem, mert láttam, mégsem ismerem. Míg élt, az apám nem engedte a közelembe. Szégyenében vagy haragjában. Állítólag gyenge ember volt, aki nem tudott nemet mondani a nőknek, főleg a nagyanyámnak, mert hagyta, hogy se szó, se beszéd, elvigye a nagyszülői házból a komcsi városba. Koldulni, csicskáztatni, meg ilyenek. Mondja is az apám, ha csak öt forintot kértél kiflire, át ne merd vágni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 4. szám, 2023. január 27.
LXVII. évfolyam, 1. szám, 2023. január 6.
LXVII. évfolyam, 1. szám, 2023. január 6.
Élet és Irodalom 2023