Sietősen sétálunk

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 18. szám, 2023. május 5.

Jóska is csinos, igaz, nekem nem tetszik. Fehér, rövid ujjú ing van rajta, térdig érő sötétkék nadrág és barnás zokni szandállal. Az a baj, hogy kilátszik a pipaszár lába, és az annyira vicces. A göndör haját le kellett lapítania, hogy ne álljon úgy, mint a szénaboglya, ezért bevizezte és órákig fésülgette. Azon kuncogok, hogy már a sarki rendőrös útkereszteződésnél visszaugrik neki minden haja szála göndörbe, mert addigra megszárítja a nap.

Apuka elegáns. Nincs kalap a fején, nyakkendőt sem kötött, de tetszik. Élére vasalt nadrágját indulás előtt lekefélte, bőrszandálját kibokszolta, hosszan fényesítette. Magával hozza az aktatáskáját, lehet, hogy azt is kibokszolta, úgy fénylik. Kihajtós gallérú bordó-szürke kockás inget vett fel.

– Én ugyan nem fehéringezek ezeknek! Nekem nem ünnep ez az állami maskara, csak egy tavaszi nap, hogy a gyerekek jól érezhessék magukat a ligetben – jegyezte meg a tükör előtt.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 48. szám, 2023. december 1.
LXVI. évfolyam, 47. szám, 2022. november 25.
LXVI. évfolyam, 28. szám, 2022. július 15.
Élet és Irodalom 2024