„Mindenki különc”

Beszélgetés Háy Ágnessel

INTERJÚ - LXVII. évfolyam, 17. szám, 2023. április 28.

Háy Ágnes nevezetes családból származik, édesapja Háy Károly László festőművész, édesanyja Havas Lujza művészettörténész, nagybátyja Háy Gyula író, az ’56-os forradalom egyik értelmiségi vezéralakja. Rajztehetsége korán megmutatkozik, egy grafikáját középiskolás korában közli az Élet és Irodalom. Animációs filmjeit részben amatőrként, részben a Balázs Béla Stúdió és (egyszer, kivételként) a Pannónia Filmstúdió keretei közt készíti. Egy különc úr naplója (1972) című filmjében a geometrikus formájú „főszereplő” megsokszorozásával és variálásával filozófiai mélységű alkotást hoz létre – húszévesen. Radikálisan eredeti filmjei óriási hatást gyakorolnak a hetvenes-nyolcvanas évek magyar avantgárd művészértelmiségére.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIII. évfolyam, 33. szám, 2019. augusztus 16.
Élet és Irodalom 2024