Nemzedéktársak

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 17. szám, 2023. április 28.

(Nemzedéktársak. Bükösdi Kálmán, Dechandt Antal, Szilágyi Szilárd kiállítása. Pécsi Galéria, május 13-ig.)

Szerencsés rendezői koncepció, hogy mindhármuknak lehetőséget adott rajzaik bemutatására is, növelve a kiállítás műfaji változatosságát. Szilágyi munkáival indít a kiállítás, de az utcáról betekintő számára a termet lezáró főfalon Bükösdi három olajfestményének erőteljes, egymásba kapcsolódó formái, triptichonszerű együttese képez vonzerőt. Persze csak akkor, ha a járókelő akkor vetődik oda, amikor éppen kivilágítják a termet, vagyis ha van látogató. Hetente négy napra, igencsak szűk időhatárokra, a kora délutáni pár órára csökkentett nyitvatartás idején is csak látogató érkezésekor kapcsolják fel a pincegaléria világítását.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2024