Romantikus natúra

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 16. szám, 2023. április 21.

(Mehr Licht, Die Befreiung der Natur, Die Kunst der Ölstudien im 19. Jahrhundert, Kunstpalast Düsseldorf. Megtekinthető május 7-ig, a drezdai Sandstein Verlag 208 oldalas, 180 színes repróval illusztrált katalógusának kíséretében.)

Felhő és hullám, napsütés és vihar, a fények és az árnyak kavalkádja került a vászonra, a mellékesből fő elemmé válva. Két századnak kellett eltelnie ahhoz, hogy a szemlélet megváltozzon, és saját lábán is megálló, önálló képpé váljon a helyszíni rögtönzés. A düsseldorfi Művészet palotája most – országosan először – 75 alkotó eddig sohasem látott 170 vázlatát válogatta össze nemzetközi bemutatójára, állami és magángyűjteményekből.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 22. szám, 2023. június 2.
LXVII. évfolyam, 21. szám, 2023. május 26.
LXVII. évfolyam, 20. szám, 2023. május 19.
Élet és Irodalom 2023