ZSUGÁSOK

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 16. szám, 2023. április 21.

A clickbait a sportsajtót is megfertőzte, kreálják az átigazolási pletykákat, a lehetséges összeállításokat. A győri Széchenyi István Egyetemért Alapítvány kuratóriumának csapata sem kivétel.  Még azt is tudhatjuk, hogy az ITM-től havi bruttó 1,5 milliót kapnak a játékosok. A kezdő ötös 2020-tól mostanáig stabil volt: Knáb–Szijjártó–Dézsi–Bokor–Pápai (még a cserepadról is olyan tapasztalt játékosok felügyelték a történéseket, mint a korábbi fővárosi menedzser Tarlós I. és a fantom Nemzeti Pedagógus Kar elnöke, Horváth P.). Ők a COVID óta is zárt körben játsszák le a meccseiket, így csak a sajtóból értesülünk a történésekről.

Idén például jelentős változások történtek a keretben. Távozott a Knáb–Bokor tandem, az új csapatkapitány – aki egyben a győri SzIE-t fenntartó vagyonkezelő holding vezetője – mostantól a máshonnan már elég jól ismert Palkovics L. lett. A másik távozó a régóta külföld felé kacsingató Szijjártó – aki a megváltozott nemzetközi kupaszabályok miatt nem léphet többé itt pályára. Láttunk már ilyet. De ő legalább nem mondta, mint elődje, hogy a napi politikai küzdelemben való részvétel nagy lelki megterhelést jelent számára, márpedig aki minden küzdőtéren ott van, annak harcra késznek kell lennie.

Távozott, de izgalomra semmi ok. Sok még az alapítvány és kuratórium, ahol szükség lesz harcedzett tagokra. A győri egyetem fejlődése iránt legelkötelezettebbek csapatába is azonnal találtak új embert.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 15. szám, 2024. április 12.
LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVIII. évfolyam, 6. szám, 2024. február 9.
Élet és Irodalom 2024