„Talált tárgyak”

Karátson Gábor sajtófotókon alapuló képeiről

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 15. szám, 2023. április 14.

(Karátson Gábor Gesztusok című kiállítása május 29-ig látható a Széphárom Közösségi Térben.)

A magyar képzőművészet egyik legsokoldalúbb mestereként tekinthetünk Karátson Gáborra. Szépíróként, műfordítóként, orientalistaként, illusztrátorként és festőként is jelentékeny életművet hagyott hátra. Festői pályája utolsó intervallumát sajtófotókon alapuló képei teszik ki, melyekből tartalmas válogatást láthatunk a Gesztusok című tárlaton.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 6. szám, 2024. február 9.
LXVII. évfolyam, 49. szám, 2023. december 8.
LXVII. évfolyam, 36. szám, 2023. szeptember 8.
Élet és Irodalom 2024