Lassú hanyatlásom

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 13. szám, 2023. március 31.

Autójával kora délután állt meg a parkolóban a szirt tetején. Piknikező családokat látott mindenfelé, a szülők hordozható alumínium grillsütőket raktak le a földre, sörösdobozok sziszegtek, sirályok köröztek a lehulló falatokra várva. Néha ivott egyet, olykor kiszállt, hogy a bokrok között eressze le a felesleget. Aztán tovább folytatta a nézelődést a kocsiban. Amikor kezdett sötétedni, mindenki elindult haza, csak ő maradt ott egyedül. Eszébe jutott, annak idején ők még igazi tüzet raktak, szalonnát húztak a faragott nyársra. A gyerekek azóta felnőttek, és talán még valamit örökölnek is utána. Az összes pénzem abba a házba öltem, ráment minden szabadidőm, az egész élet. Egyikük se köszöntött fel. Úgy döntött, erre rátölt. Egy születésnapi ünnepség, belép a hívatlan vendég, feldöntött borospohár, két férfi verekszik, tépett ing, ököl csattan, női sírás. Most már túl késő mindent elölről kezdeni.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVI. évfolyam, 47. szám, 2022. november 25.
LXVI. évfolyam, 43. szám, 2022. október 28.
LXV. évfolyam, 48. szám, 2021. december 3.
Élet és Irodalom 2023