FOGASFILÉ

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 12. szám, 2023. március 24.

Tavaly október 7-én az amerikai külügyminiszter, Antony Blinken Peruban járt. Ott kiment a limai halpiacra, és lefotózták, amint az egyik standnál türelmesen várakozik egy halszendvicsre.  Az volt az ebédje.

Más a helyzet, amikor magyar politikusok látogatnak külföldre.  Köszönet Németh Zsoltnak, a parlament külügyi bizottságága elnökének, hogy végre részletesen dokumentálta, hogyan táplálják a külföldre látogató kormánypolitikusokat a követségek.  Manapság minden valamirevaló követség Magyarországról hoz mesterszakácsot, aki gasztromómiai csodákkal kényezteti el a látogatókat.

Németh Zsolt nemrég Svájcban járt.  A diaszpóra magyarjaival találkozott a nemzeti ünnepen, mert „a mintegy 60 ezer fős, jól szervezett közösség fontos hidat képez a két ország között”.   Az út fénypontja a fogasfilé volt.

A svájci nagykövetség mesterszakácsa, Szathmáry Rajmund főzött Némethre, aki nagyon meg volt elégedve a koszttal.   Mint írta: „fenomenális volt a magyaros fogasfilé”.  Egy fotóról az is kiderült, hogy azt herendin tálalták a fideszes politikusnak, ahogy az felsőbb körökben dukál.

A határokon átívelő nemzetegyesítés folytatódik!  Fogasfilével, herendin tálalva. 

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
Élet és Irodalom 2024