Meg kell halni?

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 12. szám, 2023. március 24.

Meg kell halni. Emlegette mindig. Ha jó, ha rossz dolog történt, ha már nem is mondta ki, mindenki fülében ott csengett. A szomszéd zokniban totyogott ki a kapuig, hogy bevigye az újságot. Se köntös, se papucs. Meg kell halni, sóhajtotta. De így idétlen, nem fog. S várta a delet, hogy a már felöltözött Imre bátyám átadja az átrágott újságot. Mindennap megnézte. A gyászrovat lapjai hókán meredtek a semmibe. De tényleg meg kell halni? Nekik miért kellett? Miért pont ők? Kereste a logikát a számok és nevek mögött. Átlagot számolt és statisztikát vezetett. Meglepő módon a december tűnt a legvégzetesebbnek. A hidegre és a gyérülő szeretetre fogta.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXIV. évfolyam, 40. szám, 2020. október 2.
Élet és Irodalom 2023