Temesvári EU-s tárlatok

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 11. szám, 2023. március 17.

 (Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, „Sete cronică– Bastionul Maria Theresia, „Paul Neagu – O retrospectivă” és „Victor Brauner – invenţii și magie” – Muzeul Naţional de Artă Timișoara)

A Habsburg-monarchia egykori garnizonvárosa – Temeschburg (ma román Timisoara) – erre az évre megérdemelten nyerte el az Európa Kulturális Fővárosa megtisztelő címét, a mi Veszprémünk és a görög Elefsina mellett.  A Bánát mindmáig soknemzetiségű centruma nemcsak a hagyományőrzés, hanem a jövőbe mutató újítások székhelye volt egyben, így idén érdekes nemzetközi programokkal várja a látogatókat. Ezúttal három központi rendezvényt ismertetünk részletesebben ízelítőként.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 22. szám, 2024. május 31.
LXVIII. évfolyam, 21. szám, 2024. május 24.
LXVIII. évfolyam, 20. szám, 2024. május 17.
Élet és Irodalom 2024