A mértani pontosság ikonjai

MŰBÍRÁLAT - TÁRLAT - LXVII. évfolyam, 11. szám, 2023. március 17.

(Konok Tamás kiállítása megtekinthető április 22-ig a Molnár Ani Galériában.)

Konok Tamást nem a geometria önmagáért való esztétikája érdekelte, hanem a funkcionalitás mögötti síkban ábrázolható világ, a kicselezhető tér-idő, a minimalizmussal áthatott architekturális szemlélet, mely által az építészet elemekre bontása iránti vágy kiteljesíthető. A ritmikán és a stabilitáson alapuló felépíthető világ és annak megbolygathatatlan rendje a konoki œuvre egészét végigkísérte, s az elvont, a láthatatlan és a felfoghatatlan művészetté formálását állította a festő hivatásának centrumába.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVII. évfolyam, 11. szám, 2023. március 17.
LXVII. évfolyam, 9. szám, 2023. március 3.
LXVII. évfolyam, 1. szám, 2023. január 6.
Élet és Irodalom 2023