Férfi maradok

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 11. szám, 2023. március 17.

Az egyetlen megoldás a sterilizálás volt. Előtte rémálomban éltem. Harmincegy éves vagyok, és volt már néhány csajom, de jobban érzem magam alkalmi kapcsolatokban. Természetesen mindig használtam kondomot, de a legújabb barátnőm, aki szintén nem akar gyereket, felvetette: mi lesz, ha kiszakad a kondom? A kérdés persze bennem is állandóan ott motoszkált, sőt néha el is fogott a pánik. Mi lesz, ha megtörténik a baleset? Egy gyerek gyökerestől felforgatna mindent. Túl sokat kellene feladnom. Soha nem vállalnék ekkora kockázatot.

Egyre jobban zavart, hogy szexelés közben nem lehetek teljesen ura a helyzetnek. Egy hibás gumin múljon a sorsom? Mindig táblázat alapján választottam ki a megfelelő óvszert. Mert ha túl szűk a gumi, akkor könnyen kiszakadhat, ha viszont bő, akkor lecsúszhat a hímvesszőről. Gondosan megmértem a farkam kerületét, százhuszonöt milliméter, s a táblázatban kinéztem, hogy erre a méretre az ötvenhat–ötvenkilenc milliméteres óvszer illik. Persze az anyag minősége sem mellékes, amelyből a kondom készül. Nem mindegy, milyen márkát választunk. A lejárati dátumot is mindig figyelembe vettem a csomagoláson, hiszen a guminak is van szavatossága.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2023