CASEY KESZTYŰJE

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 11. szám, 2023. március 17.

Március 7-én Novák Katalin delegáció élén betoppant Floridába, ott találkozott a kormányzóval, fotót kattintott vele, majd kijelentette: „Az egyik legsikeresebb amerikai kormányzóval, a floridai Ron DeSantisszal találkoztam.  Gratulálok, Kormányzó Úr az eddigi eredményekhez!”

A 44 éves DeSantis a republikánusok elnökjelöltje lehet 2024-ben. Mosolyogva állt a magyar államfő mellett, míg én azon morfondíroztam, vajon milyen politikai hasznot remélhet a találkozótól. Hiszen Novákot a Fehér Ház nem hívta meg, és a republikánusok vezetői sem tartják érdemesnek arra, hogy fogadják.

DeSantis éppen azon a napon tartotta Florida állam évértékelőjét, az a helyi törvényhozás ülésszakának nyitóeseménye is, és hízelgő lehetett számára, hogy egy államfő meglátogatta.  Annyira persze már nem volt fontos Novák, hogy a látogatást a helyi sajtónak is megemlítse.  DeSantis mélyen hallgatott róla.

Viszont a kormányzó neje, a háromgyermekes Casey, egy fotót adott közre, amelyen a teljes magyar delegáció, Schanda Tamás, Altusz Kristóf, Takács Szabolcs és Novák Katalin látható a kormányzóval, aki mellett sejtelmes rózsaszínű ruhakölteményben, fehér hosszú kesztyűt viselve Casey pompázik. Fényévekkel „túlöltözte” a kiskosztümben álldogáló Novákot, és a képaláírásból az sem derül ki, hogy a delegáció Magyarországról érkezett.

De hát nem is ez volt a lényeg. A hangsúly a kesztyűn volt.  Azt a floridai közönség értette, és a kommentek szerint értékelte is, hogy Casey a divatikon Jackie Kennedyt imitálja. 

Sikeres volt a találkozó. Nováknak van egy fényképe a republikánus „nagyágyú” DeSantisszal, és Casey is bizonyította, hogy elegáns First Lady lesz belőle, ha férjét elnökké választják.  Mindenki jól járt. 

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
Élet és Irodalom 2024