Tejtükör

PRÓZA - LXVII. évfolyam, 11. szám, 2023. március 17.

Csak harmadik próbálkozásra sikerült úgy lehajolnia, hogy ne szédüljön bele, bekötötte a cipőfűzőjét, megduplázta a masnit, megmozgatta a lábujjait, a cipő orrán koordinálatlanul hullámoztak az ujj alakú dudorok, érezte, hogy a zokni varrása nyomja a kisujját, de nem akarta újra kikötni és levenni a cipőt, csak hogy megigazítsa, inkább sétált tovább, mire a sarokra ért, már el is felejtette a varrás kellemetlen dörzsölését, pedig néhány lépés erejéig még az eszében volt, hogy most bosszankodnia kellene, amiért mindennap, de tényleg mindennap elcsúszik a zoknija a cipőjében, ám szembejött vele a kettővel odébb lakó nő a banyatankjával, ami dugig volt étellel, és amiből kilógott egy üveg tej, lecsavart kupakkal, és ahogy a nő húzta, húzta a kocsit, úgy a tej folyt, folyt végig a rózsamintás viaszkosvásznon, de ő nem mert szólni, hát ahogy nézte a járdára csöpögő tejet, ami elkeveredett a lassan párolgó vizelettel, teljesen megfeledkezett a zoknijáról, ment tovább, tovább a teljesség, a sarok felé, kiért a Körútra,

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
Élet és Irodalom 2023