„A szabadság: gyötrelem”

PUBLICISZTIKA - LXVII. évfolyam, 11. szám, 2023. március 17.

Tamás Gáspár Miklós Öt tanács a hazának című írása tavaly év végén jelent meg, a hosszú esszé így a filozófus utolsó jelentős írása (melyet Radnóti Sándor TGM „szellemi végrendeletének” nevezett).

A mai, szellemileg beszűkült, küzdelmes és kevés közéleti kilátással kecsegtető magyarországi helyzetet bontja ki az esszé, összevetve a legmagasabb eszményekkel, s így nagy távolságokat fog át. A TGM egész életművét átható termékeny feszültség jellemzi az egyetemes értékekre törekvés és aközött, hogy nem hajlandó egy pillanatra sem eltekinteni a meghatározott történelmi szituációban élő ember sajátos helyzetétől.

Tisztelt Olvasó!

Az Élet és Irodalom honlapján néhány éve díjfizetés ellenében olvashatók az írások. Ez továbbra sem változik, de egy új fejlesztés beépítésével kísérletbe fogunk. Tesszük ezt azért, hogy olvasóinknak választási lehetőséget kínálhassunk.

Mostantól Ön megválaszthatja hozzáférésének módját: fizethet továbbra is az eddig megszokott módon (bankkártyával, banki utalással), amiért folyamatosan olvashatja lapunk minden cikkét és az online archívumot is. Ha azonban csak egy-egy cikkre kíváncsi, cserébe nem kérünk mást, mint ami számunkra amúgy is a legértékesebb: a figyelmét.
Ha a kiválasztott írást szeretné elolvasni, a „Megnézem a reklámot” gomb megnyomását követően, egy reklámvideó megtekintése után a cikk azonnal betöltődik. Ez esetben nincs szükség regisztrációra.
Megnézem a reklámot
Ha legfrissebb számunk összes cikkére kíváncsi, vagy az online archívumhoz kíván hozzáférni, mindezt a megszokott módon elérheti.

Regisztrációt követően bankkártyával vagy banki átutalással néhány perc alatt előfizethet honlapunk teljes tartalmára, illetve akár a nyomtatott lapra is. Részletek az ELŐFIZETÉSI INFORMÁCIÓK oldalon olvashatók.

vagy
A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 19. szám, 2024. május 10.
LXVII. évfolyam, 47. szám, 2023. november 24.
LXVII. évfolyam, 10. szám, 2023. március 10.
Élet és Irodalom 2024