SZÉCHENYI, A BALGA

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 10. szám, 2023. március 10.

Kérem, tessék elolvasni, mit is írt hajdanán a legnagyobb magyarnak nevezett Széchenyi István a Naplójába! „Adja Isten, hogy jó időben írtam legyen ezen soraimat, mert boldognak érezném magam, ha csak egy egyént is téríthetnék pálinkát üldöző zászlóm alá, mert a pálinkát tartom hazánk legnagyobb ellenségének.

Ebből a jámbor óhajból is kitetszik, a grófnak mennyire nem volt érzéke a nemzetstratégiai kérdésekhez. Tűrhetetlen, hogy a hanyatló Nyugatról érkező filmekben azt láthatjuk, a gazdagok bárpultjában garmadában áll a whisky, a gin, a tequila, esetleg vodka, Fütyülős Barack vagy Szatmári Szilva meg sehol.

A helyzeten változtatandó az Agrárminisztérium alá tartozó Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft. egész március folyamán úgy csinál reklámot az immár 13 éve hungarikummá nyilvánított magyar pálinkának, hogy a Ferihegyre, bocsánat: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre érkező, külföldinek látszó utasokat megkínálja egy kupicával.

Óriási ötlet! És továbbfejleszthető!

Áprilisban például fogadhatnánk karcagi birkapörkölttel az iderepülő vendégeket. Később pedig kiterjeszthetnénk a reklámot a vonattal érkezőkre is.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 13. szám, 2024. március 28.
LXVII. évfolyam, 46. szám, 2023. november 17.
LXVII. évfolyam, 29. szám, 2023. július 21.
Élet és Irodalom 2024