GENDER A VATIKÁNBAN

PÁRATLAN OLDAL - LXVII. évfolyam, 9. szám, 2023. március 3.

A honi sajtó is jelentette, hogy Karikó Katalint és családját megáldotta Ferenc pápa Rómában. Viszont elsiklottak egy másik magyar vonatkozású vatikáni hír felett.

Az történt ugyanis, hogy a Pontifica Academia for Life 28. közgyűlése alkalmából, 2023. február 20. és 21. között Személyhez közeledve – Új technológiák a közjóért címmel konferenciát rendezett a Vatikán.  Maga Ferenc pápa üdvözölte a meghívottakat, köztük két magyart, Karikó Katalint és Sándor Judit professzort, akinek meghívását a sajtó csak futólag említette, pedig közösen szerepelt a pápával egy fotón.  Sándor, a meghívó szerint, a CEU politikai, jogtudományi és gendertudományi fakultásának professzora.    

Gendertudományi fakultás professzora a Vatikánban?  Ráadásul a CEU-ról – hüledezem.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és katolikus teológus már 2018-ban kijelentette, hogy a gender nem tudomány, hanem ideológia.  Gendertudomány nem létezik, ezért semmi értelme az egyetemi képzésnek.

Úgy tűnik, ezt Rómában másképpen látják.  A Szentatya áprilisban Budapestre jön, és jó lenne, ha személyesen magyarázná el Semjén úrnak, hogy gendertudomány igenis létezik. Mert azért skizofrén helyzet, hogy Semjén úr Budapesten éjt nappallá téve harcol a gender­őrület ellen, miközben Ferenc pápa a Soros-egyetem gender-fakultásáról hív meg professzort előadni a Vatikánba.

A szerző további cikkei

LXVIII. évfolyam, 14. szám, 2024. április 5.
LXVIII. évfolyam, 12. szám, 2024. március 22.
LXVIII. évfolyam, 7. szám, 2024. február 16.
Élet és Irodalom 2024